30 científiques celebren a València “la nit de les investigadores”

Innovació social
27 September 17

/ El pròxim divendres 29 de setembre, de 20.00 a 22.00 hores, la ciutat de València es summa, per primera vegada, a la celebració de l’«European Researchers Night», un projecte promogut per la Comissió Europea i que pretén acostar i mostrar a la ciutadania la part més humana de la recerca.
/ Les 30 investigadores pujaran a un escenari a la plaça de la Mare de Déu per exposar la seua experiència i trajectòria.

La celebració està organitzada per Las Naves Centre d’Innovació i la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de València, i ha volgut dedicar aquesta nit a les dones científiques, rebatejant l’esdeveniment com «la nit de les investigadores», ja que només un 20% de les investigacions d’excel·lència en la Comunitat Valenciana estan liderades per dones. La bretxa laboral, en la conciliació i en la investigació científica persisteix en la nostra autonomia.

Les diferents activitats organitzades tenen com a objectiu posar en valor entre la ciutadania la recerca feta per dones, així com la seua figura com a professionals en un món científic on habitualment predomina la imatge masculina. «La nit de les investigadores» compta amb la col·laboració de l’start-up El Caleidoscopio, el Consell Superior d’Investigacions Científiques, la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València.

Per primera vegada Alacant, Elx, Oriola i València acompanyaran les celebracions de les 250 ciutats europees que organitzen aquest esdeveniment, amb la intenció de participar, mitjançant la convocatòria europea, en l’edició 2018 amb un programa més ambiciós.

L’objectiu principal de la proposta és acostar el treball de les investigadores i investigadors a la ciutadania, donar a conèixer el beneficis que aporten a la societat i la seua repercussió en la vida quotidiana. En resum, es tracta d’una activitat més per traure la ciència al carrer i fer que la gent hi participe.

A la plaça de la Mare de Déu de València, de la mà de’Isabel Lozano, Regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de València, i de la periodista Xelo Miralles, la societat valenciana podrà conèixer més de 30 investigadores de diferents àrees de coneixement de la Universitat de València, de la Politècnica de València i del Consell Superior d’Investigacions Científiques, que en una breu presentació exposaran la seua experiència i el seu treball. En finalitzar les presentacions, el públic assistent podrà fer preguntes a les investigadores.

Información
Fecha inicio 29/9/2017
Fecha fin 29/9/2017
Lugar Plaça de la Mare de Déu

30 científiques celebren a València “la nit de les investigadores”

Esdeveniments

27 September 17

Las Naves i la UPV impulsen PaellaCON

Esdeveniments

25 September 17

Las Naves acull un taller participatiu sobre mobilitat sostenible en el Marítim

Esdeveniments

18 September 17