El projecte europeu CoSuDS es va unir a l’esdeveniment Climathon Castelló

Programa europeu: Climate Kic

Ciutat intel·ligent
4 November 16

COSUDS

El projecte europeu CoSuDS es va unir a l’esdeveniment Climathon Castelló amb el repte Renaturing cities

Coincidint amb l’esdeveniment Climathon, la segona sessió col·laborativa del projecte CoSuDS ha inclòs la definició de la visió de la ciutat i el plantejament de solucions per al barri pilot.

El 28 d’octubre va tenir lloc a Castelló la segona sessió col·laborativa en el marc del projecte CoSuDS. El projecte europeu CoSuDS (Collaborative transition towards sustainable urban drainage: making it happen at district scale) busca afavorir la transició cap a una gestió més eficient i sostenible de l’aigua de pluja a les ciutats, mitjançant l’ús de sistemes urbans de drenatge sostenible (SuDS).

Durant aquesta segona sessió, que va comptar amb la participació de 37 assistents de diferents entitats (agents de l’Administració local, autonòmica i estatal, tècnics, ciutadans, àmbit acadèmic i sector empresarial), es va establir la visió per a la ciutat de Castelló cap a una millor gestió de l’aigua de pluja i es van plantejar possibles solucions de drenatge sostenible per al barri pilot.

Aquesta segona sessió de treball va coincidir amb l’esdeveniment Climathon Castelló, representant un dels dos reptes plantejats a escala ciutat. El repte “Renaturing cities” tenia com a objectiu la identificació de solucions a escala ciutat per millorar l’adaptació al canvi climàtic, potenciar infraestructures verdes i reduir l’efecte “illa de calor”. L’esdeveniment Climathon va tenir lloc de forma simultània en 59 ciutats de tot el món, tals com Londres, Milà, Torontó, Melbourne o València, entre unes altres.

El projecte CoSuDS, coordinat per l’Institut de Recerca d’Enginyeria de l’Aigua i Medi ambient de la Universitat Politècnica de València (IIAMA-UPV),està finançant per la plataforma Climate-KIC, dins del programa Pathfinder, i finalitzarà el proper mes de desembre. En ell també participen l’Ajuntament de Castelló, l’Institut Valencià de l’Edificació (IVE) i la Fundació InnDEA València de l’Ajuntament de València.

En total se celebraran tres sessions col·laboratives. L’última sessió tindrà com a objectiu l’anàlisi de solucions i la definició de l’estratègia de transició a escala ciutat.

climatekic

El Projecte SUCCESS per a millorar el transport de mercaderies per a la construcció en el Fòrum CIVITAS 2017

Notícies

26 September 17

El projecte Smart Heritage City (SHCity)

Notícies

1 August 17

SUCCESS redueix els efectes negatius derivats de la construcció en la mobilitat urbana

Notícies

24 July 17