5 startups valencianes entre les 10 premiades al Digital Health Venture

Emprenedoria I+D+i Innovació social Tecnologia
26 October 16

* Tecnologia biònica, impressió en 3D per a rehabilitació o dispositius i aplicacions informàtiques per a millorar els diagnòstics, han estat algunes de les solucions de salut digital guanyadores de l’esdeveniment internacional Digital Health Venture que es va clausurar anit a Las Naves.

* Un total de 40 startups –15 d’altres països de la UE, 10 espanyoles i 15 de la Comunitat Valenciana- han participat en aquesta competició tecnològica puntera de Tech Tour internacional, sotmetent-se a un jurat d’inversors i experts.

El Digital Health Venture, organitzat per l’IVACE, el Banc de Patents, Fisabio, InnDEA i ICEX Invest Espanya, s’ha celebrat durant dos dies a la nostra ciutat amb la presència de quaranta startups finalistes -escollides després d’una convocatòria pública- que presentaren els seus projectes d’avanços en dispositius, aplicacions i serveis de millora mèdica, davant un jurat composat per empreses i inversors consolidats en el sector de la innovació en la salut.

Entre les 10 premiades, es troben 5 startups valencianes: CYS Bionics amb un projecte de tecnologia biònica que estudia i millora la interacció de l’esser humà amb el seu entorn; Kanteron Systems, creadors d’un software de gestió de dades de salut per a medicina personalitzada; NeuroAtHome, amb una plataforma de software de rehabilitació des de casa per a pacients amb seqüeles d’una lesió neurològica o malaltia neurodegenerativa; Nothingbutnet qui ha ideat un projecte per a monitoritzar les condicions físiques dels esportistes i millorar el seu rendiment; i Tesoro Imaging SL, que han elaborat una tecnologia de imatge mèdica en 3D per a odontologia.

La resta de les premiades han estat Exovite, startup de Saragossa dedicada a la impressió en 3D de fèrules de rehabilitació; LindaCare, procedents de Bèlgica i dedicats al telemonitoreig de pacients; la barcelonina Mediktor qui ha creat una app que evalúa els símptones de l’usuari i el posa en contacte amb l’especialista adequat: Pryv SA, de Laussane (Suïssa), que ha ideat un dispositiu informàtic que arreplega dades de diferents fons (historials clínics, etc), per a avançar en la investigació de la salut dels pacients; i l’holandesa Sleep.AI, premiada per una app que diagnostica els problemes de àpnea i bruxisme quan dormim.

L’organització ha mostrat la seua satisfacció per l’èxit de la convocatòria del Digital Health Venture. El regidor d’Innovació i vicepresident d’InnDEA València, Jordi Peris, ha recalcat la «rellevància de que València aculla aquestos esdeveniments que posen, a més, de manifest l’increïble treball tecnològic que està fent-se a la nostra ciutat. Bona prova és que cinc de les 10 premiades són startups valencianes que aposten amb els seus projectes innovadors de salut digital per millorar la vida de les persones».

Les startups participants en l’esdeveniment han pogut també conèixer casos d’èxits d’altres startups, han rebut mentorització i han protagonitzat reunions bilaterals amb inversors per a que aquestos coneguen més de prop el seu treball i estudien el finançament.

Les guanyadores tindran l’oportunitat de participar en l’European Venture Summit, que se celebrarà el pròxim mes de desembre a Alemanya, on competiran amb les empreses tecnològiques més punteres d’Europa.

València participa a Tallin compartint bones pràctiques de Compra Pública d'Innovació

Notícies

19 October 17

Las Naves acull la III edició del #Climathon, un encontre mundial d’idees emprenedores contra el canvi climàtic

Esdeveniments

10 October 17

El Col·lab encén la maquinària d’idees transformadores per a València

Notícies

6 October 17