ACTIVAGE

Programa europeu: Activage

Iniciativa que desenvolupa un sistema de sensors sense fils que fan seguiment constant de les activitats diàries de persones majors i facilitar-los més autonomia.

Innovació social Laboratori urbà Tecnologia
16 December 16

seniors-1505935_1920

El projecte europeu ACTIVAGE «Smart Living per a envellir millor», en el què participen les regidories d’Innovació i Benestar Social de l’Ajuntament de València, desenvolupa una iniciativa pilot la qual, a través de sensors i aplicacions, fa un seguiment constant de les activitats diàries de persones majors i facilitar-los així més grau d’autonomia.

A partir d’una mostra d’aproximadament un miler de persones de més de 65 anys, que viuen soles o passen molt temps sense companyia i que pateixen graus de fragilitat previs als de dependència, el projecte desenvolupa un sistema mitjançant el qual els connecta sensors sense fils dins i fora dels seus domicilis per a fer seguiment de les seues activitats de manera continuada.

Aquest sistema supervisa constantment a la persona, amb la intenció d’arreplegar dades amb les quals s’identificaran patrons i rutines de comportament que permetran detectar desviacions i canvis significatius. Aquestes desviacions podrien ser símptoma d’alguna incidència, per la qual cosa la seua detecció primerenca ajudarà a organitzar una actuació ràpida d’assistència.

InnDEA València és la institució capdavantera del pilot a la ciutat, en el qual participen diverses entitats especialitzades en teleassistència, ajuda a domicili, serveis sociosanitaris per a persones majors, així com en la part tecnològica que confeccionarà el sistema de seguiment constant a les persones que formen part del programa.

Aquest projecte tindrà molts beneficis, entre d’altres, facilitarà tranquil·litat als usuaris i usuàries, recolzarà la seua mobilitat i autonomia, millorarà el treball a les seues cuidadores i cuidadors, donant-los també tranquil·litat i informació, així com detectarà de manera precoç possibles deterioraments de capacitats físiques i cognitives. Cal remarcar que es respectarà estrictament la intimitat de les persones majors que participen en el projecte i es garantirà la privadesa de les dades.

La Unió Europea destinarà 25 milions d’euros a la totalitat del projecte, dels quals 1’4 milions d’euros s’assignaran a la ciutat per a desenvolupar el pilot. A més de València, participaran en altres pilots Madrid, diverses localitats de Galícia, i ciutats i regions de França (Grenoble), Alemanya (Ober-Ramstadt), Grècia (Attica, Grècia Central i la regió de Macedònia), Itàlia (Emilia Romagna), Finlàndia (Espoo, Tampere i Turku) i Regne Unit (Leeds).

L’objectiu final d’aquesta iniciativa és augmentar els anys de vida saludable i autònoma de la ciutadania europea, amb impacte en la qualitat de vida, l’estalvi en el sistema de benestar social i la generació d’innovació local.

activage

Las Naves acull un taller participatiu sobre mobilitat sostenible en el Marítim

Esdeveniments

18 September 17

Economia solidària, una alternativa al modele capitalista

Esdeveniments

8 August 17

SUMPORT

Projecte que desenvolupa i millora el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible del Port de València amb una flota de bicicletes elèctriques compartides per a passatgers i una aplicació per a que els treballadors del Port compartisquen el seus vehicles

Projectes

31 July 17