Ajudes a l’autoconsum a la Comunitat Valenciana

Programa europeu: Climate Kic

Sostenibilitat
14 August 17
  • El termini perquè empreses i entitats de la Comunitat Valenciana poden sol·licitar ajudes per a la implantació d’instal·lacions de autoconsum elèctric es perllonga fins al pròxim 15 de setembre.
  • L’ajuda abasta tot tipus d’instal·lacions basades en renovables, així com les que incorporen sistemes d’emmagatzematge. El pressupost inicial per a les ajudes ascendeix a 2,4 milions d’euros.
  • Els beneficiaris disposaran fins a l’1 de juny de 2018 per a executar i inscriure les instal·lacions en el corresponent registre.

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) concedirà ajudes a interès zero i a retornar fins a en 10 anys en quotes semestrals, amb un import màxim de 300.000 euros per sol·licitud.

Les ajudes van dirigides a les instal·lacions de autoconsum basades en qualsevol font d’energia renovable, com la fotovoltaica, eòlica o biomassa/biogàs i tenen cabuda tant les instal·lacions sense emmagatzematge com les quals compten amb sistemes d’emmagatzematge energètic (bateries).

A més de les inversions pròpiament aquestes, el finançament sol·licitat també podrà dirigir-se a cobrir els costos de redacció de projecte, seguretat i salut, costos de tramitació administrativa i inscripció de les instal·lacions.

Més informació ací

Projecte de “Mercat Solar”

Precisament per a fomentar l’ús de l’energia fotovoltaica, Las Naves ha engegat el projecte de “Mercat Solar” en la platja de la Malvarrosa per a proveir d’electricitat, a través de la instal·lació de plaques solars, a uns llocs ambulants situats, així com informar a les persones transeünts dels beneficis de l’energia solar i de l’estalvi econòmic que suposa.

La iniciativa pilot ha sigut desenvolupada per l’empresa Ahinco Sostenible, guanyadora del Concurs Transition Cities impulsat per Las Naves en col·laboració amb el Servei de Comerç i Proveïment de l’Ajuntament de València, i finançat per la plataforma Climate KIC de lluita contra el canvi climàtic.

Climate-KIC