BaaS

BaaS és una plataforma oberta i multidisciplinar per al control d’infraestructures intel·ligents en l’edificació.

Ciutat intel·ligent I+D+i
25 April 16

BaaS-Logo

El Projecte BaaS és una plataforma oberta i multidisciplinar per al control i el manteniment d’infraestructures intel·ligents en l’edificació. Hi participen empreses d’Espanya, Alemanya, República Txeca i Turquia.

Necessitats del projecte

  • Un entorn dins d’un edifici públic per a provar el demostrador de BaaS.
  • La disposició a l’entorn de “Sistemes d’Automatització d’Edificis” amb els quals poder integrar-nos (control HVAC, sensors de presència, etc.).
  • Col·laboració per a definir un cas d’interés mutu.
  • Facilitar els treballs que cal dur a terme per Everis i la resta de socis

Aportacions del projecte

  • Resultats tangibles:

– Infraestructura de lluminositat.

– Software desenvolupat per al seu ús en este cas

– El demostrador, una idea realitzada per a l’Ajuntament

  • Resultats intangibles:

– Col·laboració en un projecte europeu pioner d’I+D+i

– Contacte amb la resta de socis i inclusió en el grup d’interessats/interessades per a futures propostes

– Accions de difusió

Col·laboració d’InnDEA València

El 2014, l’Ajuntament de València va iniciar amb l’empresa Everis una col·laboració per a aconseguir una millora energètica de l’edifici que conté el Centre Municipal de Joventut i de Servicis Socials a Patraix. L’objectiu és transformar este centre en un “edifici intel·ligent” perquè puga prendre decisions autònomes d’acord amb les seues necessitats de cada moment.

L’objectiu del projecte europeu és aprofitar les  capacitats domòtiques de l’edifici, és a dir, els sistemes que automatitzen les  diferents instal·lacions d’un habitatge com, per exemple, la  il·luminació, la ventilació o el control de presència. Esta tecnologia, basada en la “intel·ligència ambiental”, permet a l’edifici configurar les característiques que posteriorment es programaran per a cada acte realitzat al centre. D’esta manera, la infraestructura “coneixerà” les condicions idònies per al públic assistent i serà capaç de reproduir-les automàticament.

En el projecte del Centre de Patraix el consistori compta amb la col·laboració de la Conselleria de Joventut, dels Servicis Centrals Tècnics i de la Fundació InnDEA València. Este pla, que no suposarà cap inversió per a l’Ajuntament, s’integra dins de “l’Estratègia Smart City”, la qual desenvoluparà València segons el model de Ciutat Intel·ligent.

El Centre Social de Patraix esdevindrà un edifici intel·ligent

L’Ajuntament de València col·labora amb Everis en un projecte europeu per a convertir el centre social de Patraix en un edifici intel·ligent. Esta acció, que no suposa cap cost per al consistori, s’emmarca dins de “l’Estratègia Smart City”, i serà el projecte pilot del programa pioner “BaaS” (Building as a Service, la Construcció com a servici a València).

L’Ajuntament de València ha iniciat amb l’empresa Everis una col·laboració per aconseguir una millora energètica de l’edifici que conté el Centre Municipal de Joventut i de Servicis Socials a Patraix. L’objectiu és transformar el centre en un “edifici intel·ligent” perquè puga prendre decisions autònomes d’acord amb les seues necessitats de cada moment.

La finalitat del projecte europeu és aprofitar les  capacitats domòtiques de l’edifici, és a dir, els sistemes que automatitzen les  diferents instal·lacions d’un habitatge com, per exemple, la  il·luminació, la ventilació o el control de presència. Esta tecnologia, basada en la “intel·ligència ambiental”, permet a l’edifici configurar les característiques que posteriorment es programaran per a cada acte realitzat al centre. D’esta manera, l’edifici “coneixerà” les condicions idònies per al públic assistent i serà capaç de reproduir-les automàticament.

En el projecte del Centre de Patraix el consistori compta amb la col·laboració de la Conselleria de Joventut, dels Servicis Centrals Tècnics i de la Fundació InnDEA València. este pla, que no suposarà cap inversió per a l’Ajuntament, s’integra dins de “l’Estratègia Smart City”, la qual desenvoluparà València segons el model de Ciutat Intel·ligent.

La iniciativa “BaaS” (la Construcció com a servici) és un programa d’innovació europeu format per un grup d’empreses, nacionals i de presencia internacional, que financen diversos projectes innovadors per tota Europa.

En este grup es troba Everis, la qual lidera el projecte en l’esfera nacional. Es tracta d’una consultora multinacional que constituïx un referent a la Comunitat Valenciana i desenvolupa la seua activitat en els sectors de les telecomunicacions, les entitats financeres, la indústria, l’energia i l’administració pública.

Visita al centre social de Patraix per part del consorci europeu del projecte amb la directora tècnica d’Innovació de la Fundació InnDEA València, Paula Llobet, i al gerent d’Innovació i Sector Públic d’ Everis, Raúl Juanes.

Projecte BaaS | S’instal·len nous dispositius de control de la il·luminació al Centre Municipal de Joventut i Servicis Socials de Patraix

El Centre Municipal de Joventut i Servicis Socials de Patraix a València continua la seua transformació en “edifici intel·ligent” amb la instal·lació d’uns nous dispositius que controlaran de manera automàtica la il·luminació de l’edifici municipal.

Tots estos treballs són resultat de la col·laboració entre l’Ajuntament de València, la consultora multinacional Everis, la Conselleria de Joventut, els Servicis Centrals Tècnics i la Fundació InnDEA València, en el context del treball del projecte d’innovació europeu “BaaS” (la Construcció com a servici), i paral·lelament a l’estratègia Smart City de la ciutat de València.

Concretament, les tasques realitzades últimament tenen com a finalitat la instal·lació d’una sèrie de dispositius que utilitzen l’estàndard Zigbee, una tecnologia de comunicacions sense fil molt utilitzada i orientada cap a la domòtica. Així, estos dispositius seran capaços de gestionar posteriorment i de manera automàtica la il·luminació de l’edifici, a més d’obtindre valors de temperatura, humitat, presència i luminància, segons el tipus d’activitat realitzada a cada sala del centre municipal.

Addicionalment, les mateixes persones usuàries podran, mitjançant els seus dispositius mòbils, donar al sistema la seua valoració relativa a la il·luminació, i este ajustarà la intensitat de la llum en futurs esdeveniments de manera intel·ligent  d’acord amb estes opinions.  Per tant, este concepte d’“intel·ligència ambiental”, aplicat a l’edificació i amb la involucració dels ciutadans i ciutadanes, redunda en una gestió més eficient de les sales a diferents nivells i incrementa el grau de satisfacció dels usuaris i usuàries.

El consorci europeu del qual forma part el projecte BaaS, “la Construcció com a servei”, està integrat per representants de països com Espanya (Everis, Prodevelop i Centre PROS de la Universitat Politècnica de València), Alemanya, República Txeca i Turquia. D’altra banda, el programa d’innovació que el sustenta inclou tant entitats públiques com privades de diversos països, les quals financen iniciatives com “BaaS” mitjançant eines variades.

EL projecte BaaS és una plataforma oberta i multidisciplinar per al control i manteniment de infraestructures intel·ligents en l’edificació. Es tracta d’un projecte col·laboratiu del programa ITEA2 (Tecnologia de la Informació per al Progrés Europeu) del clúster EUREKA d’investigació i innovació industrial, dotat  d’un segell d’excel·lència i innovació i finançat pel MINETUR.

Projectes empresarials entre Argentina i Espanya 2017

Ajudes

17 August 17

Accions de programació conjunta internacional 2017

Ajudes

17 August 17

El projecte Smart Heritage City (SHCity)

Notícies

1 August 17