CoSuDS

Programa europeu: CoSuDS

Desenvolupament d’una estratègia per a l’optimització de la gestió de l’aigua de la pluja

Laboratori urbà Sostenibilitat
20 December 16

lights-1283073_640El projecte europeu CoSuDS (Collaborative transition towards sustainable urban drainage) té com a objectiu aplicar sistemes de drenatge sostenible en l’àmbit urbà. InnDEA València participa en aquest projecte junt amb la Universitat Politècnica de València (UPV), l’Institut Valencià de l’Edificació (IVE) i l’Ajuntament de Castelló.

El seu objectiu és desenvolupar una estratègia que contribuisca a optimitzar la gestió de l’aigua de la pluja, provant mesures innovadores que ja estan implementades en altres països de manera exitosa. El pilot d’aquest projecte es realitza a Castelló.

En línia amb el compromís d’aconseguir un desenvolupament urbà respectuós amb el medi ambient, la participació en aquest projecte ajudarà a optimitzar la gestió de l’aigua de la pluja, explorar les possibilitats que ens ofereix. Són molts els beneficis que s’esperen obtenir d’una gestió hídrica més eficient, comptant especialment amb les noves tecnologies. La innovació al servei de la sostenibilitat urbana permet explorar noves vies respecte a la reutilització de l’aigua, per exemple, per a neteja o reg, la qual cosa té un impacte directe molt positiu ja no solament mediambientalment, sinó també econòmic.

Gràcies al projecte CoSuDS, es proposa una alternativa per a desenvolupar una nova estratègia hídrica des d’un enfocament multisectorial, involucrant a autoritats locals, empresarials, entitats acadèmiques i a la ciutadania, les quals participen en tres sessions de treball col·laboratives.

CoSuDS és un projecte coordinat per la Universitat Politècnica de València i cofinançat pel programa Pathfinder, associat al tema Urban Transitions, de la plataforma europea Climate-KIC.

COSUDSclimatekic

Procés de consulta pública per al desenvolupament del PACES-2030 de València

Esdeveniments

17 October 17

Primera Jornada Jornada de Recerca sobre Canvi Climàtic

Esdeveniments

16 October 17

Las Naves acull la III edició del #Climathon, un encontre mundial d’idees emprenedores contra el canvi climàtic

Esdeveniments

10 October 17