EIDAS

Programa europeu: Eidas

Projecte que possibilita que qualsevol persona europea puga accedir amb major seguretat i facilitat a la seu electrònica de l’Ajuntament

Ciutat intel·ligent Laboratori urbà Tecnologia
22 December 16

computer-1591018_1920L’objectiu d’aquest projecte europeu és eliminar barreres i que els ciutadans i ciutadanes de diferents països europeus puguen accedir als serveis públics electrònics amb major seguretat, ja siga de les administracions -estatal, autonòmica o local- com de les universitats. En el cas de València, podran realitzar qualsevol tràmit electrònic amb l’ajuntament, utilitzant el certificat electrònic del seu país d’origen.

InnDEA València i l’Ajuntament de València col·laboren en aquest projecte europeu que connecta a diversos serveis públics electrònics amb la plataforma eIDAS, corresponent al nou Reglament Europeu sobre la Identificació Digital i Signatura Electrònica, promovent un canvi de paradigma en la usabilitat i en la identificació digital per a l’administració electrònica, en permetre que la ciutadania utilitze les seues identitats digitals, fins i tot les que hagen sigut emeses en altres Estats Membres, per a l’accés electrònic als serveis públics.

El projecte es basa en el sistema Cl@ve, una passarel·la d’identitat electrònica nacional que proporciona als usuaris i usuàries diferents mètodes d’autenticació d’identitat electrònica. València ha sigut pionera a nivell nacional en la integració d’aquest sistema en la nova seu electrònica.

La finalitat de la plataforma eIDAS és eliminar la barrera entre països membres, disposant d’un sistema d’identificació de ciutadans i ciutadanes i validesa de les seues signatures electròniques que permeta operar amb major agilitat, menor cost i ser més eficient a nivell europeu. Es pretén que tant persones físiques com jurídiques puguen usar el seu document d’identificació electrònica (eIDs) a València, per a accedir a tràmits telemàtics o online.

Amb aquest projecte, l’Ajuntament de València és pioner a integrar la identificació electrònica en la seua seu electrònica pel que fa a la identificació de persones estrangeres d’altres Estats Membres, així com s’alinearà a les normatives Europees, integrant en la seua seu electrònica la Identificació Electrònica Avançada, definida pel Reglament Europeu eIDAS, el qual permet a tots els ciutadans i ciutadanes europees, fins i tot els i les residents en altres estats membres, l’accés als serveis digitals a través de la seua Identitat Digital expedida en el seu país, que a Espanya correspon al DNI electrònic.

InnDEA València i el Servei de Tecnologies de la Informació i la Comunicació de l’Ajuntament de València (SERTIC) són els encarregats del desenvolupament d’aquest projecte, del què formen part també els ministeris d’Hisenda i Administracions Públiques, i Defensa, els governs de Canàries i Navarra, la Conferència de Rectors d’Universitats Espanyoles (CRUE), els Ajuntaments d’Eivissa, Estepona, Gandia i la Diputació de Castelló, entre d’altres.

El Projecte SUCCESS per a millorar el transport de mercaderies per a la construcció en el Fòrum CIVITAS 2017

Notícies

26 September 17

El projecte Smart Heritage City (SHCity)

Notícies

1 August 17

SUMPORT

Projecte que desenvolupa i millora el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible del Port de València amb una flota de bicicletes elèctriques compartides per a passatgers i una aplicació per a que els treballadors del Port compartisquen el seus vehicles

Projectes

31 July 17