El I Ideathon detecta les barreres de les dades obertes de València

Ciutat intel·ligent Participació
15 March 17

La Biblioteca de Las Naves va acollir ahir la primera convocatòria de l’Ideathon de dades obertes de la ciutat de València, un taller participatiu que forma part de la iniciativa City Data 3.0 del projecte europeu GeoC: Enabling Open Cities el qual cerca crear una estratègia per a promoure i mesurar el re-ús de les dades obertes a les ciutats.

Desenvolupadors, analistes, informàtics, acadèmics i funcionaris de l’administració, van participar en aquest Ideathon amb l’objectiu de cercar, explorar i discutir sobre un millor re-ús i accés eficaç a les dades obertes de València, atacant problemàtiques com el transport, l’educació o el medi ambient.

Les persones participants van cercar dades obertes en els diferents portals i van debatre sobre les barreres oposades durant aquest procés de cerca de selecció de dades. Dins d’aquestes barreres van assenyalar l’actualització de la informació, els formats d’accés, la integració de diferents fonts de dades de l’administració i una clarificació dels termes d’ús.

En la segona part del taller les i els participants van desenvolupar una interessant i aguda discussió entorn el re-ús i impacte de les dades disponibles a València. Entre els temes debatuts, van incidir en els usuaris reals de les dades obertes, la definició dels beneficis econòmics i la necessitat d’un marc conceptual que determine els beneficis socials que l’obertura de dades brinda a la ciutat.

Durant aquesta activitat es van promoure i van debatre els actuals projectes de dades obertes de la ciutat de València i es van evidenciar suggeriments que es poden tenir en compte perquè aquest projecte en la ciutat tinga continuïtat, impacte i sobretot permeta una millora en la innovació, transparència i col·laboració entre els ciutadans. Els resultats, fotos i àudio del taller estaran disponibles a la pàgina del projecte de recerca (http://geo-c.eu/ o http://geodata4opencities.org ), així com els avanços i resultats dels altres tallers realitzats en altres ciutats com Bogotà i Medellín.

L’objectiu final de l’Ideathon és la creació d’un portal de dades obertes més efectiu, amb indicadors de re-ús concrets, i una aportació contínua i confiada dels mediadors de dades en les ciutats.

Las Naves acull la III edició del #Climathon, un encontre mundial d’idees emprenedores contra el canvi climàtic

Esdeveniments

10 October 17

El Projecte SUCCESS per a millorar el transport de mercaderies per a la construcció en el Fòrum CIVITAS 2017

Notícies

26 September 17

El projecte Smart Heritage City (SHCity)

Notícies

1 August 17