HumanisTICs: nova edició del Fòrum Lluís Vives

Cultura
2 May 17
  • Las Naves acull el dimarts 9 a les 18h la xarrada “La realitat augmentada: El que l’ull ja pot veure” impartida pel Professor UPV – UNIT Experimental, Jordi Llinares. Així mateix, el dijous 11 a les 11h, el professor de la UPV, Miguel Sánchez, impartirà el “Taller d’impressió 3D: Construint el teu món a mesura”.
  • Inscripcions ací

El Fòrum Universitari Joan Lluís Vives celebra la seua XXVa edició amb unes jornades dedicades a donar visibilitat als llaços existents entre les humanitats i les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació). Sota el títol de HumanisTiCs, acollirà entre el 8 i el 12 de maig, a València, tallers i xarrades d’accés lliure, i comptarà en la seua sessió inaugural amb l’alcalde Joan Ribó i el Conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, en una taula oberta a la participació del públic.

Dins de les activitats programades, destaca la realització, en viu, del programa de ràdio “Carne cruda”, dirigit per Javier Gallego, que en aquesta ocasió adequarà els seus continguts a la temàtica del Fòrum.

Al llarg de tota la setmana, els matins estaran ocupats pels tallers pràctics. Tots són gratuïts, prèvia inscripció en la web del Fòrum. Xavier Molero (Director del Museu d’Informàtica) ensenyarà a programar videojocs amb Scratch, sense necessitat que els assistents tinguen coneixements previs en la matèria. Amb Ángel Valera (Professor del Dept. d’Enginyeria de Sistemes i Automàtica, de la UPV) s’aprendrà a muntar un robot mòbil amb configuració cinemàtica diferencial i a dotar-lo de moviment. Joan Fons (Professor Doctor de la UPV) respondrà, de manera pràctica a “Què ens oferirà el futur? La revolució digital de la Internet de les Coses”. Miguel Sánchez (Doctor en Informàtica i professor i investigador en la UPV) compartirà tots els secrets de la impressió 3D. I amb Lidia Contreras ens endinsarem en el món de la Ciència de Dades.

En l’apartat de xarrades, comptarem amb representants de totes les càtedres de Govern Obert i Transparència de les universitats públiques valencianes. A més, el professor de la UPV Carlos Hernández aconsellarà sobre els usos de les tecnologies perquè aquestes no ens passen per damunt. Jordi Linares (Doctor en Informàtica per la UPV) parlarà de la protagonista d’una de les últimes revolucions tecnològiques: la realitat augmentada. Ramón López de Mántaras (Director de l’Institut de Recerca en Intel·ligència Artificial del CSIC) compartirà els seus coneixements sobre la intel·ligència artificial al mateix temps que reflexionarà respecte als seus riscos i el professor de la UPV, Adolf Murillo mostrarà projectes de videoart i dispositius mòbils realitzats amb Soundcool.

La relació entre els joves i les tecnologies centrarà una altra de les ponències del Fòrum, en aquest cas des de tres punts de vista diferents, el dels investigadors Patricia Pons, Raúl Corobán i Carolina Marín. El Director de la Càtedra de privadesa i transformació digital Microsoft-Universitat de València, Ricard Martínez, per la seua banda, matisarà els pros i els contres de les transformacions digitals, tot posant en un costat de la balança el fet de viure en una societat permanentment vigilada i en l’altre les oportunitats que s’obrin amb les noves tecnologies. La periodista i adjunta a la direcció d’eldiario.es, Marta Peirano, descobrirà el costat fosc de la seguretat informàtica.

Tots els tallers i xarrades són gratuïts, encara que el Fòrum proposa un bescanvi amb els assistents: l’entrada sostenible. A canvi d’accedir al Fòrum, hauran de portar (els qui voluntàriament ho desitgen) un residu electrònic per a reciclar, aparells electrònics, xicotets electrodomèstics, impressores, pantalles, CD, DVD, mòbils, carregadors, bateries, piles, cables, etc. Qualsevol “RAEE” és benvingut per a conscienciar sobre la importància de reciclar i treballar la problemàtica de la brossa electrònica. La iniciativa, que compta amb el suport del Museu d’Informàtica i de la Unitat de Medi ambient de la UPV, es durà a terme en la taula de registre de cada taller o xarrada, on hi haurà un punt net per a deixar el residu electrònic.

El Fòrum Lluís Vives està organitzat per la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de València amb el recolze en aquesta edició de la Universitat Politècnica de València (UPV) i la col·laboració de les Universitats Valencianes. Les activitats es duran a terme en diferents seus: el Centre Municipal de Joventut de Algirós -seu de la Regidoria-, la Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica i laboratoris de la UPV, Las Naves Centre d’Innovació i la Fundació ADEIT.

Descarregar  FolletoLluisVivesWeb 

Descarregar humanistics cartel

Inscripcions ací 

Información
Fecha inicio 8/5/2017
Fecha fin 12/5/2017
Lugar Centro Municipal de Juventud de Algirós, Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Informàtica-UPV, Las Naves, Fundación ADEIT.

Las Naves acollirà LAPSO, el I Encontre de Fotografia Multimèdia

Esdeveniments

18 August 17

Premi Bones Pràctiques de Lectura Fàcil 2017

Notícies

18 August 17

Convocatòria de propostes per als Projectes Europeus de Cooperació 2018

Notícies

17 August 17