InnDEA València invertirà més d’1’5 milió d’euros per promoure la innovació i l’emprenedoria a la ciutat

Emprenedoria Innovació social
4 November 16

* L’entitat pública es convertirà en el 2017 en el centre d’innovació urbà de València.

* Las Naves seran l’espai que albergue aquest punt de trobada per l’emprenedoria, i on es desenvoluparan nous programes per acostar la innovació a la ciutadania i generar idees i solucions per a la ciutat.

El regidor d’Innovació i vicepresident d’InnDEA València, Jordi Peris, tal com ja va anunciar ahir l’alcalde Joan Ribó, ha detallat el nou programa de suport a emprenedors i emprenedores, especialitzat en solucions per a la ciutat, que es desenvoluparà en Las Naves en 2017. “Les startup i els projectes innovadors disposaran d’un espai de treball col·laboratiu durant un any, on comptaran amb assessorament de professionals de prestigi, així com amb el suport per a la recerca de finançament”, detalla. “D’aquest laboratori d’idees la ciutat es veurà beneficiada. Podrem obtenir solucions per millorar els serveis municipals o per generar negocis d’utilitat per a la ciutadania. Serà una relació molt fructífera entre els i les emprenedores i l’Ajuntament de València, perquè aquest podrà interessar-se pels seus projectes, i els emprenedors i emprenedores podran disposar de la ciutat com a aparador per mostrar els seus resultats”, ha explicat Peris.

InnDEA València prioritzarà el desenvolupament de projectes pilot en sectors estratègics: mobilitat, energia, agroalimentació, salut i indústries culturals. “Tots seran avaluats i els resultats serviran per ajudar a l’equip de govern a prendre decisions en aquests sectors”, remarca el director d’InnDEA València, Rafa Monterde.

Aquest nou centre d’innovació posarà també en marxa noves xarxes d’innovació, on participaran actors públics, privats, universitats i la societat civil. Actualment ja s’està treballant en plataformes com la Mesa de la Mobilitat, el Consell Alimentari o el gremi faller, “volem que s’aporten solucions innovadores per millorar serveis i contribuir a la generació d’ocupació de qualitat”, subratlla Monterde.

Altres projectes

InnDEA València treballa actualment en molts projectes de millora de la ciutat, entre ells, per exemple, una iniciativa que pretén la instauració d’una moneda social al barri de Orriols. Entre altres activitats de l’entitat pública, també es troba la formació i divulgació amb programes d’acostament a la tecnologia com és el cas de “Digitalitza’t”, dedicat a la lluita contra la bretxa digital i destinat a xiquets i xiquetes i persones majors.

Las Naves acull la III edició del #Climathon, un encontre mundial d’idees emprenedores contra el canvi climàtic

Esdeveniments

10 October 17

El Col·lab encén la maquinària d’idees transformadores per a València

Notícies

6 October 17

L'espai col·laboratiu Col·lab comença a caminar en Las Naves

Notícies

29 September 17