InnDEA València participa a Roma en un seminari de compra pública sostenible

Programa europeu: CEPPI2

Ciutat intel·ligent
19 October 16

 

  • El congrés Procura +, que es va celebrar a la capital italiana la passada setmana, va congregar a dirigents i representants públics de ciutats de diversos països amb l’objectiu de compartir idees i col·laborar en la compra sostenible i la innovació. 
  • Aquest seminari ha estat organitzat per ICLEI – Governs Locals per la Sostenibilitat, una xarxa mundial que reuneix a més de 1.500 ciutats, pobles i regions.

 

Procura + va acollir del 13 al 15 d’octubre a Roma a més de 100 professionals de la contractació i a responsables polítics entorn la compra pública sostenible i l’adquisició d’innovació per part de l’administració per complir amb objectius estratègics de manera rendible. InnDEA València va participar en un dels tallers, en els quals va donar a conèixer la participació de València en dos projectes europeus de compra pública innovadora i verda, com és el cas de CEPPI2 i de Life Future, respectivament.

Procura + va ser fundada pel ICLEI – Governs Locals per la Sostenibilitat en 2004. Es va convertir ràpidament en un moviment a escala europea, i les ciutats participants juguen un paper actiu en la conducció de les seues activitats, entre elles, Copenhaguen, Barcelona, Helsinki, València i la pròpia Roma. Les autoritats públiques utilitzen aquesta xarxa per connectar-se, intercanviar i actuar sobre compra pública sostenible i la innovació. “Aquestes xarxes són molt rellevants per al coneixement i l’intercanvi d’idees, per compartir noves eines i metodologies entre administracions públiques, proporciona suport i orientació real, i que es promoga la contractació sostenible a Europa”, destaca Peris.

El seminari va concloure el poder de la contractació pública per complir amb objectius estratègics de sostenibilitat i innovació social de les ciutats, en particular amb els objectius mediambientals marcats per la UE. A més, es va publicar la tercera edició del Manual Procura +, una guia adaptada i actualitzada a la contractació pública sostenible rendible, la qual inclou informació més recent sobre l’aplicació de les noves directives de contractació, aspectes avançats de sostenibilitat i la introducció de la innovació en els processos d’adquisició.

 

El Projecte SUCCESS per a millorar el transport de mercaderies per a la construcció en el Fòrum CIVITAS 2017

Notícies

26 September 17

El projecte Smart Heritage City (SHCity)

Notícies

1 August 17

SUCCESS redueix els efectes negatius derivats de la construcció en la mobilitat urbana

Notícies

24 July 17