Digitalitza’t

Innovació social Participació Tecnologia
21 September 16

Inndea i Las Naves organitzen un curs gratuït per a persones sense experiència en tecnologia

  • Amb este curs es pretén que els assistents aprofiten al màxim el seu mòbil, tablet i ordinador

  • El curs d’Acompanyament Digital tindrà lloc els divendres de 18:00 a 19:30 al llarg de tot el curs escolar

  • L’objectiu principal és combatre la bretxa digital que patixen certs col·lectius aprenent a utilitzar eines informàtiques del dia a dia

La Fundació Inndea i Las Naves han organitzat el curs gratuït Acompanyament Digital, dins del programa Digitalitza’t, amb l’objectiu d’ensenyar els conceptes fonamentals de la informàtica personal perquè puguen ser aplicats a diverses situacions de la vida real com, per exemple, l’ús de la tablet, del mòbil, utilitzar aplicacions exteses com el Whatsapp, etc.

L’audiència a la qual s’orienta el curs són persones sense experiència informàtica o reduïda i que desitgen introduir-se en el món digital o adquirir un coneixement bàsic.

D’aquesta manera s’intenta lluitar contra la bretxa digital que patixen certs col·lectius com les persones majors i les dones. El director de Las Naves, Rafael Monterde, ha explicat que “amb el programa d’acompanyament digital pretenem eliminar les bretxes d’accés i ús de les TIC entre dones i homes. Que homes i dones participen al mateix nivell en l’impuls de les empreses del sector TIC i en els espais públics de decisió, així com utilitzar els mitjans i canals que oferix la tecnologia com un espai privilegiat per a aconseguir quotes d’igualtat en la societat”. Per eixaraó es prioritzarà la inscripció de dones fins a arribar al 50% de la totalitat.

El programa pretén potenciar les següents àrees de la competència digital: informació (cerca, filtrat i gestió d’informació), contingut (google Drive, edició de vídeo, edició d’imatges, blogs i webs), comunicació (xarxes socials, email i videoconferències) i seguretat (privacitat i dades personals).

Es tracta d’un altre curs més que té lloc dins del programa Digitalitza’t, organitzat per Inndea i Las Naves, per a combatre l’exclusió tecnològica. El primer que va començar fa unes setmanes dedicat a robòtica i programació, i dirigit a un públic infantil, va tenir una molt bon acolliment: “Al dia de presentar el curs de robòtica CoderDojo es van esgotar totes les places. És una prova més de l’interès que té la ciutadania en iniciatives com Digitalitza’t que ajuden a minimitzar la bretxa digital”, ha afegit Monterde.

El taller donarà començament el pròxim 30 de setembre i tindrà lloc tots els divendres en Las Naves (C/ Juan Verdeguer, 16), de 18:00 a 19:30 hores, durant tot el curs escolar. És completament gratuït, tan sols cal inscriure’s en l’adreça de correu electrònic hola@lasnaves.com i portar el seu propi ordinador portàtil. Si no tenen, el centre intentarà solucionar-ho.

Información
Fecha inicio 30/9/2016
Fecha fin 30/9/2016

Las Naves acull la III edició del #Climathon, un encontre mundial d’idees emprenedores contra el canvi climàtic

Esdeveniments

10 October 17

30 científiques celebren a València “la nit de les investigadores”

Esdeveniments

27 September 17

Las Naves i la UPV impulsen PaellaCON

Esdeveniments

25 September 17