La Comissió Europea aposta per l’Internet de les Coses com a eina per millorar la cura de les persones majors

Programa europeu: Activage

I+D+i
19 January 17
  • Es presenta a Madrid el Projecte ACTIVAGE finançat amb 20 milions d’euros i emmarcat al programa H2020 de la Comissió Europea i en el qual participa València com a ciutat pilot.
  • Es tracta d’una experiència a gran escala que es desenvoluparà durant els propers tres anys i mitjà i involucrarà a prop de 10.000 persones majors en 7 països diferents de la Unió Europea

La Comissió Europea ha donat el tret de sortida a Madrid al projecte ACTIVAGE, una iniciativa que té com a objectiu fer front al repte que suposa l’envelliment de la població amb solucions que plantegen l’ús de l’Internet of Things (L’Internet de les Coses).

Segons el coordinador d’aquesta iniciativa, Germán Gutiérrez, es tracta d’una experiència a gran escala que es desenvoluparà durant els propers tres anys i mitjà: “Involucrarà a prop de 10.000 persones majors en 7 països diferents de la Unió Europea, desenvolupant tot un seguit de serveis basats en tecnologies Internet of Things (IoT) amb l’objectiu d’avançar en la provisió de serveis destinats a aconseguir un envelliment actiu i saludable”.

La implementació dels pilots es realitzarà a Madrid, Galícia, València, Emilia-Romagna (Itàlia), Cluster Grec: Ática, Grècia Central i Macedònia, Grenoble (França), Woquaz (Alemanya): Regió de Hessen, Leeds (Regne Unit) i Cluster Finlandès: Ciutats de Espoo, Tampere i Turku.

El projecte ACTIVAGE compta amb el suport de 49 organitzacions, entre elles el Ajuntament de València, de les quals el 22% són industrials, 14 instituts de recerca o universitats capdavanteres, 11 grans companyies i 15 PIME’s altament innovadores i està coordinat per Medtronic Ibèrica, sota l’auspici de la Comissió Europea.

“Malalties abans mortals han passat, feliçment a convertir-se en cròniques, la qual cosa està conduint al fet que les persones s’involucren en la cura de salut sense la necessitat dels hospitals. La indústria ha de ser conscient d’aquests canvis, incorporant a les seues propostes clíniques cada vegada més solucions orientades cap a l’entorn domèstic”, conclou el coordinador de ACTIVAGE.

image001 (1)

València participa a Tallin compartint bones pràctiques de Compra Pública d'Innovació

Notícies

19 October 17

Projectes empresarials entre Argentina i Espanya 2017

Ajudes

17 August 17

Accions de programació conjunta internacional 2017

Ajudes

17 August 17