La participació ciutadana destaca com a tendència en el sector salut durant la #SINN

Innovació social
19 January 17
  • Professionals de l’àmbit de la salut de València, Terrasa, Vitòria i Badalona van debatre ahir sobre les tendències actuals del sector de la salut i sobre els reptes de futur al que s’enfronten les ciutats per millorar la qualitat de vida de la población.

La I Setmana de la Innovació Urbana (SINN) va reunir ahir en Las Naves a professionals del sector sanitari a nivell local i nacional per compartir les seues experiències a l’hora de desenvolupar projectes i idees que han estat implementats de manera exitosa en la societat.

Una de les iniciatives més recents engegades i que està tenint molt bon acolliment a la ciutat de València és el Consell de Salut de República Argentina. Tal com va explicar la doctora Remei Raga, gràcies a la constitució d’aquesta iniciativa “el centre de salut és pioner a nivell nacional a l’hora de fomentar la participació ciutadana en l’àmbit sanitari”.

Raga va detallar que l’objectiu del Consell de Salut és motivar a la ciutadania al fet que participin en la toma de decisions que tenen a veure amb la millora de la seua salut, alhora que ajudar-los al fet que practiquen activitat física a través de “passejos saludables” que organitzen regularment per evitar l’aïllament social.

El públic assistent també va poder conèixer un projecte innovador i que està resultant ser molt beneficiós per a la població de Terrasa, el projecte “Living Lab”. Sobre aquest tema, la Directora del Servei d’Innovació i Universitats de l’Ajuntament de Terrasa, Esther López, va explicar que la finalitat d’aquest projecte era tenir un laboratori viu, dirigit a aportar solucions innovadores als necessitats dels veïns i veïnes.

López va assenyalar que aquesta iniciativa, a més de tenir un impacte positiu en la salut, s’havia detectat que “també estava funcionant com una eina d’enriquiment del territori”.

Precisament, per augmentar la qualitat de vida de la ciutadania, el director General de Promoció de Salut i Prevenció de la Generalitat Valenciana Joan Parets, apel·lava a la responsabilitat que tenen les entitats públiques i les privades de “crear condicions de vida i de treball que produeixin benestar a la població, creant entorns saludables i promovent la participació ciutadana”.

Soledad Alonso, Gerent de l’empresa GESMED, va explicar que el principal repte al que s’enfronten hui les ciutats respecte a la salut, és el desafiament que suposen els tractaments de les cures cròniques. Alonso presenta aquest problema com una oportunitat que ofereix moltes vies de desenvolupament encara per explorar, com són els nous nínxols de mercat o els serveis especialitzats que es van a necessitar en el futur.

Reptes, oportunitats i iniciatives que tots els ponents van estar d’acord en què no es podrien desenvolupar sense la implicació de totes les entitats del sector sanitari de la ciutat. En aquesta línia, la Directora de Comunicació i Atenció a l’Usuari de Badalona, Serveis Assistencials, Olga Ruesgo, va subratllar com molt beneficiós i fonamental la interrelació entre els diferents sectors d’àmbits de la salut, com les entitats públiques, les universitats, les empreses i el teixit associatiu.

Vore fotos ací

 

30 científiques celebren a València “la nit de les investigadores”

Esdeveniments

27 September 17

Las Naves i la UPV impulsen PaellaCON

Esdeveniments

25 September 17

Las Naves acull un taller participatiu sobre mobilitat sostenible en el Marítim

Esdeveniments

18 September 17