L’agricultura i el producte local es presenten com a claus per al desenvolupament urbà sostenible

Innovació social
20 January 17

El Director de la xarxa de tendes solidàries d’alimentació (ANDES) Guillaume Bapst, va explicar ahir en Las Naves de què forma iniciatives com la seua repercuteixen de manera molt positiva en la societat, ja que a més de subministrar aliments, intervenen directament en la ciutadania intentant millorar la seua situació econòmica i social.

Bapst va reflexionar sobre la importància que té una bona alimentació en la població i de com des de les administracions públiques s’ha de posar tota l’energia a facilitar a la població, especialment a la més vulnerable, una dieta saludable rica en fruites i verdures per a evitar malalties.

Després d’aquesta experiència fructífera a França, Bapst va subratllar com a fonamental la col·laboració entre l’àmbit públic i el privat ja que són moltes les opcions a desenvolupar de manera conjunta, accions per a afavorir l’ocupació, la sostenibilitat i l’economia circular.

Durant la seua xarrada, Bapst va esmentar iniciatives implantades molt positives com la creació d’una marca de sopes, fetes amb verdures “sobrants” i que després de ser elaborades per treballadors locals s’han pogut vendre en les grans superfícies amb molt bon acolliment entre la ciutadania.

Massimo Roval, investigador de la Universitat de Pisa, va donar a conèixer com havia implementat polítiques de consum sostenible en la població italiana de Capannori amb la finalitat de promoure el producte local i incrementar entre la població més jove hàbits d’alimentació saludables.

Roval va resumir el treball realitzat en tres grans eixos estratègics, un primer eix dirigit a fomentar el consum de productes locals, com els vegetals. Un segon punt important va ser la instal·lació d’un major nombre de fonts d’aigua potable pels carrers per a facilitar la hidratació freqüent entre els veïns i veïnes.

L’últim repte que es va dur a terme va ser difondre en els centres escolars formació sobre educació saludable perquè la ciutadania sàpia cuidar-se a través de l’alimentació des de la infantesa i la *adolesciencia.

A nivell nacional, Jorge Hernández, President de la Taula Cívica de Saragossa va abordar el tema de l’alimentació com un desafiament global que cal fer front per a poder evolucionar com una societat sostenible i moderna, detallant que para açò, “l’alimentació ha d’anar de la mà de la sostenibilitat i de la innovació”.

En concret, Hernández va posar l’exemple de Dinamarca, una societat on s’entén de manera conjunta i transversal l’avantguarda, el disseny, la sostenibilitat i l’alimentació.

Vore fotos ací

30 científiques celebren a València “la nit de les investigadores”

Esdeveniments

27 September 17

Las Naves i la UPV impulsen PaellaCON

Esdeveniments

25 September 17

Las Naves acull un taller participatiu sobre mobilitat sostenible en el Marítim

Esdeveniments

18 September 17