Las Naves acull la I Setmana de la Innovació Urbana de València

Innovació social
13 January 17

inn

* Al llarg de la pròxima setmana -del 16 al 20 de gener- Las Naves, l’ens públic d’innovació urbana de València, reunirà a un nodrit grup de persones expertes – de procedència nacional i internacional-, que treballaran des de l’òptica de la reflexió, la anàlisi i la participació activa, amb l’objectiu de seguir construint un nou model d’innovació per a la nostra ciutat.

* L’alcalde de València, Joan Ribó, i el regidor d’Innovació, Jordi Peris, seran els encarregats d’inaugurar les jornades el pròxim dilluns a les 9’15h. Assistiran representants institucionals i actors i entitats especialitzades en polítiques d’innovació, que analitzaran els diferents sectors estratègics -mobilitat, energia, salut, cultura i agroalimentació- i l’estratègia de «Ciutat Intel·ligent».

La I Setmana de la Innovació Urbana de València té un doble objectiu; d’un costat donar a conéixer tot el que s’ha treballat fins ara en la redefinició del model d’innovació, i d’altre generar un espai d’anàlisi i reflexió col·lectiva per a seguir construint aquest model per a València.

Les jornades es partiran en dos: matí i vesprada. Pel matí, les ponències giraran en torn al procés de redefinició de l’estratègia col·lectiva encetada per l’Ajuntament sobre València com a «Ciutat Intel·ligent». «En aquest sentit, volem una vegada més, que la ciutadania tinga ple protagonisme, i que allò que s’anomena Smart City signifique ser unaciutat sostenible, equitativa, integradora, accessible i culturalment activa”, explica el regidor d’Innovació, Jordi Peris.

Per les vesprades, els ponents -de diferent procedència nacional- reflexionaran sobre els sectors estratègics d’intervenció: mobilitat, energia, salut, cultura i agroalimentació. «Aquestos sectors són les àrees temàtiques de treball en les quals prioritzar la intervenció de la institució, amb l’objectiu de maximitzar l’impacte de l’ús dels diferents instruments d’innovació», apunta el director de Las Naves, Rafa Monterde.

El regidor Jordi Peris assenyala que la I Setmana de la Innovació Urbana de València, «és també la presentació del treball que portem fent en aquesta nova etapa a l’ajuntament, en la què hem creat aquest nou ens públic d’innovació urbana que aposta per un model d’innovació participatiu, que posa a les persones en el centre de la planificació i que les convida a ser part d’eixa acció innovadora».

«En aquest sentit, les jornades, concebudes com part d’eixe procés innovador, compten amb la implicació activa d’actors de les denominades “quatre hèlixs”: sector públic, sector privat, sector acadèmic/investigador i societat civil», remarca Peris.

Més info: https://lasnaves.com/setmanainnovacio/

30 científiques celebren a València “la nit de les investigadores”

Esdeveniments

27 September 17

Las Naves i la UPV impulsen PaellaCON

Esdeveniments

25 September 17

Las Naves acull un taller participatiu sobre mobilitat sostenible en el Marítim

Esdeveniments

18 September 17