Las Naves acull un taller participatiu sobre mobilitat sostenible en el Marítim

Innovació social
18 September 17
  • Tindrà lloc el dimarts 19 de setembre de 18:30 a 21:00 hores i està dirigit a organitzacions, veïnes i veïns dels barris del Grau, Cabanyal-Canyamelar, Malvarrosa, Beteró i Natzaret.
  • L’activitat forma part de la Setmana de la Mobilitat 2017 i busca establir les bases d’un disseny urbà més sostenible a partir de les vivències quotidianes de les persones que viuen al barri, adoptant una perspectiva de gènere inclusiva.

El centre d’innovació Las Naves acull demà dimarts 19 de setembre, de 18:30 a 21:00 hores, el taller participatiu “Com ens movem en el Marítim”. Està organitzat per la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de València, en col·laboració amb la Regidoria de Mobilitat Sostenible i s’emmarca dins de la Setmana de la Mobilitat 2017.

El taller es dirigeix a organitzacions, veïnes i veïns dels barris que conformen el districte del Marítim i serà presentat per Isabel Lozano, regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives. La dinamització del mateix serà a càrrec d’Inés Novella Lázaro, arquitecta tècnica d’Igualtat i pertanyent a la Càtedra UNESCO de Polítiques de Gènere en Ciència, Tecnologia i Innovació.

L’objectiu és valorar la qualitat de l’espai públic urbà a través de la mobilitat i a partir de les vivències quotidianes de les persones que viuen als barris del Marítim. I, amb la fi millorar l’entorn quotidià, s’adoptarà també una perspectiva de gènere inclusiva i participativa.

El taller consistirà en una sessió inicial en la qual es recopilaran propostes per preparar més endavant un recorregut d’anàlisi pel barri en el termini d’un mes. Una vegada avaluada l’activitat es presentaran públicament els resultats en el mes de novembre.

Genera Barri
Precisament, i en la mateixa línia, Las Naves va engegar el passat mes de maig el projecte pilot Genera Barri. En col·laboració amb l’associació Sostre, la iniciativa respon a la necessitat d’elaborar un diagnòstic urbà de la ciutat amb perspectiva de gènere a partir de les circumstàncies socials i urbanes que les dones tenen.

Amb Genera Barri es pretén avaluar les situacions de desigualtat en l’ús de l’espai urbà que afecten directa i principalment a les dones ja que són elles les que continuen acaparant, majoritàriament, les obligacions de la cura i la gestió de la vida quotidiana que transcorren fora de l’habitatge.

Información
Fecha inicio 19/9/2017
Fecha fin 19/9/2017
Lugar Las Naves

30 científiques celebren a València “la nit de les investigadores”

Esdeveniments

27 September 17

Las Naves i la UPV impulsen PaellaCON

Esdeveniments

25 September 17

Las Naves acull un taller participatiu sobre mobilitat sostenible en el Marítim

Esdeveniments

18 September 17