Las Naves col·labora en el Women Techmakers que reivindica a la dona en el sector de la tecnologia

Tecnologia
28 March 17

 

  • Aquest encontre reunirà en el Saló d’actes de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica de la Universitat Politècnica de València, a dones expertes en tecnologia i procedents de diferents àmbits, qui impartiran durant tot el dia conferències sobre matèries diverses com seguretat informàtica, intel·ligència artificial, gamificació, programació, xarxes socials o marketing, entre d’altres.
  • L’esdeveniment és gratuït i obert a tota la comunitat, encara que l’aforament ja està complet. Les ponents compartiran amb el públic els seus coneixements, la seua experiència i posaran en valor el paper de la dona en aquest sector, reivindicant la necessitat de lluitar contra la bretxa digital de gènere.

El Women Techmakers que acollirà la Universitat Politècnica de València el divendres 31 de març i en el qual col·labora Las Naves Centre d’Innovació Urbana de València, és un encontre organitzat per Google que se celebra al socaire de la celebració en març del Dia Internacional de la Dona.

Es tracta d’un esdeveniment que té lloc a nivell internacional. En els últims 3 anys, s’han celebrat més de 200 esdeveniments mundials en 52 països amb l’objectiu de donar visibilitat, crear comunitat i oferir recursos a les dones de l’àmbit tecnològic. La finalitat a la nostra ciutat és també la creació d’una comunitat de dones apassionades per la tecnologia.

Les organitzadores del Women Techmakers Valencia, Roberta Lo Porto i Silvia Bagnale, han preparat una jornada de xerrades des de les 10 del matí fins les 19h, en les què les conferenciants parlaran de temes molt diversos com són la seguretat informàtica, les tecnologies aplicades a l’esport, la gamificació, programació, disseny, aplicacions i xarxes socials, marketing o la intel·ligència artificial.

Bretxa digital de gènere

Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la bretxa digital de gènere a Espanya ha augmentat en l’any 2016, trencant-se així la tendència que venia observant-se en anys anteriors.

Analitzant-se indicadors com l’ús d’Internet, l’ús freqüent i les compres a través de la xarxa, eixa diferència entre percentatges de homes i dones en l’ús de les TIC (tecnologies d’informació i comunicació), es veu molt marcada a les compres per Internet: 6,1 punts en 2016 front el 3,9 de 2015; l’ús d’Internet puja a 3,9 punts dels 3,2 punts de 2015 i l’ús freqüent d’Internet a 3,7 punts des dels 3,5 punts de 2015.

A més, segons altres informes, aquesta diferència entre homes i dones es veu pronunciada també en les xarxes socials professionals, les aplicacions de negocis, el consum de continguts de pagament i l’adopció de noves tecnologies. Per exemple, Linkedin l’utilitzen un 53% els homes front al 47% les dones; i sols 3 de cada 10 dones espanyoles que usen internet paguen per continguts online contra 5 de cada 10 homes.

Més info: http://womentechmakersvalencia.com/

Información
Fecha inicio 31/3/2017
Fecha fin 31/3/2017
Lugar UPV

Premi Europeu de Divulgació Científica "Estudi General"

Ajudes

26 July 17

Trobada CPI Tecnologia i Desigualtat

Esdeveniments

21 March 17