Las Naves i la Fundació Canvi Climàtic signen un conveni contra l’escalfament global

Sostenibilitat
28 September 17

/ Els patronats d’ambdues entitats aproven compartir recursos humans i materials en diversos projectes mediambientals per a València

/ Ambdues fundacions treballaran conjuntament diversos projectes, entre ells MatchUp, Plastic Circle i Grow Green

Las Naves i Observatori Canvi Climàtic, dues fundacions pertanyents a l’Ajuntament de València, col·laboraran per lluitar contra el canvi climàtic. Les entitats han signat aquest dimecres un conveni per generar sinergies entre els seus departaments tècnics i administratius que permetin potenciar l’adaptació i la mitigació d’un dels fenòmens que marcaran el segle XXI.

Les fundacions treballaran conjuntament diversos projectes, entre ells varis amb finançament de la Unió Europea: MatchUp(desplegament de tecnologies innovadores en els sectors de l’energia, la mobilitat i les TIC, bàsicament en els Poblats Marítims); PlasticCircle (la reintroducció dels envasos de plàstic dins de la cadena de valor mitjançant contenidors intel·ligents) o Grow Green (la creació al barri de Benicalap de jardins verticals o espais verds que connecten horta i ciutat).

Els tres projectes requeriran d’una inversió de 10 milions d’euros. Aquests, i la resta dels desenvolupats i executats de manera conjunta per ambdues fundacions, seran coordinats per la nova gerent de Las Naves, Sonia Gadea, el nomenament de les quals ha estat aprovat aquest dimecres en el patronat de l’entitat.

En la reunió, s’han contestat totes les preguntes dels patrons sobre la política laboral de Las Naves, la seua organització interna i els plans de futur de Las Naves. “Hem facilitat i facilitarem, en patronats ordinaris, en el ple de l’ajuntament o on se’ns sol·liciti, per exemple, un patronat extraordinari, qualsevol informació sobre el funcionament de l’entitat. L’opacitat existent fins a 2015 deixa pas a una política de parets de cristall”, ha declarat el vicepresident de la Fundació Las Naves, Roberto Jaramillo.

El regidor de València en Comú, pel que fa al conveni, assegura que “respon a la necessitat de gestionar i aplacar els efectes del canvi climàtic amb polítiques transversals. València vol estar a l’avantguarda, amb l’ajuda dels ciutadans, en la lluita contra l’escalfament global. La col·laboració de dues fundacions amb experiència i recursos especialitzats persegueix aquest objectiu, i així ho han entès els seus patronats”.

Segons Jaramillo, edil d’Energies Renovables i Canvi Climàtic, el conveni de col·laboració respon a una de les polítiques centrals de l’Ajuntament de València. Reduir la contribució de la ciutat a l’escalfament global i adaptar-se al nou escenari mitjançant la mobilitat sostenible, la millora de l’eficiència energètica i lluita contra la contaminació lumínica, la preservació de paratges naturals, la millora i modernització del tractament de residus urbans, parcs i jardins, i la inversió en innovació i coneixement en el camp mediambiental.

Las Naves és un centre d’innovació social amb projectes, varis amb finançament de la Unió Europea, en camps com la mobilitat, energia, agroalimentació, salut, indústries culturals i creatives, economia social, igualtat o ocupació. La Fundació Observatori Canvi Climàtic, entre altres projectes, gestiona un centre didàctic sobre els efectes i la prevenció del canvi climàtic.

Procés de consulta pública per al desenvolupament del PACES-2030 de València

Esdeveniments

17 October 17

Primera Jornada Jornada de Recerca sobre Canvi Climàtic

Esdeveniments

16 October 17