Las Naves, l’ITE i la UV estudien la viabilitat d’instal·lar punts de càrrega bidireccional de vehicles elèctrics a València

Programa europeu: Climate Kic

Sostenibilitat
28 March 17
  • Aquest projecte europeu té com a objectiu l’anàlisi de la viabilitat econòmica i tècnica que tindrien sistemes de carregadors de vehicles elèctrics a València, amb la intenció que les càrregues puguen revertir-se en la xarxa elèctrica.
  • El projecte Smart Mobile Energy entra en la seua fase de conclusions i Las Naves acollirà el pròxim dijous 30 de març la jornada final.

Smart Mobile Energy està inclòs en un dels programes de la plataforma europea de lluita contra el canvi climàtic Climate KIC, i el desenvolupa un consorci internacional format per entitats com l’agència britànica Cenex, la Technical Universitat de Berlin, la Universitat de València, l’Instituto Tecnológico de la Energía (València) i Las Naves.

Aquest projecte analitza la viabilitat econòmica i tècnica que poden tenir els sistemes de carregadors de vehicles elèctrics, instal·lats en llocs diversos -universitats, aparcaments, centres comercials etc.-, amb la intenció que les càrregues puguen revertir-se en la xarxa elèctrica amb una tecnologia anomenada Vehicle-to-Grid (V2G).

La tecnologia V2G permet la reducció de la pressió sobre la xarxa elèctrica durant els picos de consum, al permetre que l’electricitat es canalitze de manera bidireccional, vaja de la xarxa a la bateria del vehicle i de la bateria del vehicle a la xarxa, via el carregador. L’ús de la tecnologia V2G aplana la corba de la demanda d’energia elèctrica, obtenint així un estalvi econòmic.

El regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Jordi Peris explica que en els pròxims anys «els vehicles elèctrics creixeran exponencialment, i per tant cal estudiar l’oportunitat d’aprofitar la capacitat d’emmagatzemament en les seues bateries per a compensar los picos de consums diaris en la xarxa, i fomentar així el desenvolupament de fonts d’energies renovables descentralitzades».

Més info: http://inndeavalencia.com/presentacio-del-projecte-smart-mobile-energy-sme

Logo-Climate-Web

Información
Fecha inicio 30/3/2017
Fecha fin 30/3/2017
Lugar Las Naves

Procés de consulta pública per al desenvolupament del PACES-2030 de València

Esdeveniments

17 October 17

Primera Jornada Jornada de Recerca sobre Canvi Climàtic

Esdeveniments

16 October 17