Mapa d’indústries creatives i culturals de València

Cultura
27 April 17

Las Naves presenta el mapa d’indústries creatives i culturals de València

  • El document analitza la realitat econòmica de la cultura, la creativitat i la innovació a la ciutat. Ha estat promogut per Las Naves, a través de la Càtedra Ciutat de València de la Universitat de València i elaborat per la unitat d’investigació Econcult.
  • El treball estudia les dinàmiques culturals a la ciutat de València i la seua àrea metropolitana des de l’inici de la crisi fins l’any 2016. Ofereix informació detallada per districtes, que resulta summament útil per a la gestió cultural pública i privada.

Las Naves ha presentat aquest matí l’estudi «Els sectors culturals i creatius a València». Aquest treball, realitzat a partir d’uns estudis preliminars encarregats per Las Naves, combina, de manera novedosa, nombroses fonts d’informació, elabora i interpreta una de les bases de dades més completes i precises sobre els sectors culturals i creatius, mapeja la geografia de la ciutat i la seua àrea metropolitana, estimant la seua estructura econòmica i analitzant les seues dinàmiques des que començà la crisi fins al passat any 2016.

L’acte de presentació, que ha comptat amb els autors del document Pau Rausell i Rafael Boix, el Vicerector de Participació de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, la directora de la Càtedra Ciutat de València, Júlia Salom, i el director de Las Naves, Rafael Monterde, ha donat a conéixer part del contingut d’aquest estudi, que ofereix informació per districtes de la ciutat de València i possibilita una visió molt aproximada de la realitat econòmica de la cultura, la creativitat i la innovació en la ciutat, aportant informació molt rellevant per a la presa de decisions públiques i per a iniciatives privades. Es tracta d’una ferramenta que possibilita el millor desenvolupament de les indústries creatives i culturals de la ciutat.

El regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Jordi Peris, destaca la importància de la col·laboració entre el consistori i les universitats públiques de València «per a tenir un millor coneixement de la ciutat que permeta desenvolupar polítiques públiques més eficaces».

Entre els objectius que estableix aquest document es troba: la delimitació de les activitats econòmiques relacionades amb la cultura i la creativitat, incloent espais relacionats amb la creació, producció i distribució cultural; el disseny i avaluació del sistema d’indicadors i selecció de variables, anàlisi de la qualitat i comparabilitat de les fonts sobre les activitats culturals i creatives a nivell local; mapificació de les activitats culturals i creatives a la ciutat; i recomanacions sobre el sistema d’informació i sobre les polítiques locals orientades als sectors culturals i creatius, especialment relacionades amb les lògiques espacials.

Podeu consultar el document ací 

Fotos de la presentació ací 

Las Naves acollirà LAPSO, el I Encontre de Fotografia Multimèdia

Esdeveniments

18 August 17

Premi Bones Pràctiques de Lectura Fàcil 2017

Notícies

18 August 17

Convocatòria de propostes per als Projectes Europeus de Cooperació 2018

Notícies

17 August 17