Las Naves programa un cicle de Teatre Robòtic per a joves

Innovació social
9 February 17
  • La iniciativa, denominada Programa la teua Obra i impulsada pel Centre d’Innovació Las Naves i per l’empresa El Caleidoscopio, instruirà durant els pròxims mesos sobre diferents llenguatges de programació robòtica d’una forma senzilla i divertida. Els joves elaboraran guions per a una obra teatral que representaran amb els propis robots.
  • La proposta barreja la tecnologia, la cultura i les arts i ha format durant setmanes a una dotzena de docents d’informàtica en la programació d’un robot humanoide, amb capacitat de parlar i relacionar-se amb humans.
    Las Naves, Centre d’Innovació de l’Ajuntament de València, junt amb l’empresa del Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, El Caleidoscopio, ha posat en marxa aquest projecte d’innovació educativa. En aquesta activitat, estudiants de cinc centres d’ensenyament de secundaria de la ciutat de València aprendran a programar robots per a representar obres de teatre junt amb ells.

El projecte, que busca la mescla entre el món de la tecnologia, la cultura i les arts, va començar el passat mes de gener amb la formació d’una dotzena de docents d’informàtica en la programació d’un robot humanoide, amb capacitat de parlar i relacionar-se amb humans. Aquest professorat, que inclou també a docents de llengua i arts plàstiques, serà qui s’encarregue de guiar els projectes en els seus respectius centres.

Per a açò s’han desenvolupat una sèrie d’unitats didàctiques sobre programació dels robots, confecció de vestuaris, construcció de decorats i elaboració de guions per a la seua implementació en teatre robòtic, de manera que tant alumnat com professorat puguen desenvolupar els diferents projectes al llarg del curs acadèmic.

Actualment, els equips participants es troben en la fase de desenvolupament i assaig dels projectes de teatre robòtic. La iniciativa, denominada Programa la teua Obra, pretén que s’aprenga durant els pròxims mesos diferents llenguatges de programació d’una forma senzilla i divertida, al mateix temps que desenvolupen els seus propis guions per a una obra teatral, que no excedirà els 20 minuts.

Les obres seran representades la primera setmana de juny en Las Naves, i reunirà al personal dels centres participants – IES El Grau, IES Balears, IES Ramón Llul, IES Districte Marítim i IES Ravatxol. El director de Las Naves, Rafael Monterde, assenyala que el projecte “explora la innovació en el sector educatiu i cultural. I volem, a més, que tinga una replicabilitat a la nostra ciutat, perquè altres centres de València puguen sumar-se i treballar amb aquesta experiència”, apunta.

30 científiques celebren a València “la nit de les investigadores”

Esdeveniments

27 September 17

Las Naves i la UPV impulsen PaellaCON

Esdeveniments

25 September 17

Las Naves acull un taller participatiu sobre mobilitat sostenible en el Marítim

Esdeveniments

18 September 17