La xarxa Connecta Energia de Las Naves planifica un calendari d’accions cap a l’eficiència i contra la pobresa energètica

Programa europeu: Climate Kic

Sostenibilitat
24 July 17
  • L’encontre celebrat fa uns dies a Las Naves, reuní a representants del sector energètic de la ciutat de València, els quals definiren i proposaren una sèrie d’activitats, així com l’organització de la xarxa, amb l’objectiu de caminar cap a la transició energètica de la nostra ciutat.
  • Entre les diverses propostes d’accions que els grups de treball establiren es troba l’organització d’un encontre nacional sobre pobresa energètica, l’estudi de models de negoci innovadors per a la producció de renovables a la ciutat, o un concurs d’art i cultura energètica.

La manera de generar nous models col·laboratius de producció i consum d’energies renovables a nivell local, la pobresa energètica o la conscienciació respecte l’estalvi energètic, van ser les qüestions sobre les què girà aquesta jornada, recolzada pel projecte Transition Cities, desenvolupat per Las Naves i finançat per la plataforma europea de lluita contra el canvi climàtic Climate-KIC.

En la sessió es definiren les accions i projectes que es duran a terme des de la xarxa Connecta Energia enguany, així com cada grup de treball proposà diverses actuacions dirigides a conscienciar sobre l’eficiència, actuar contra la pobresa energètica, fomentar la producció de renovables, o canviar la cultura energètica.

Entre aquestes actuacions destaquen la participació en una trobada internacional sobre democràcia energètica, l’organització de sessions per a suprimir mites energètics erronis i d’una jornada nacional sobre pobresa energètica, la convocatòria d’un concurs d’art i cultura energètica, o la redacció d’una guia de bones pràctiques sobre l’eficiència energètica en la compra pública.

També es van identificar les línies de desenvolupament dels futurs projectes innovadors de la ciutat en relació amb l’energia, com és l’estudi i el desenvolupament de nous models de negocis per a la producció d’energia renovable a escala local, o el foment de la compra publica innovadora en matèria d’eficiència energètica. Aquestes propostes seguiran desenvolupant-se de manera col·laborativa per part de la xarxa i amb el suport de Las Naves durant els pròxims mesos.

 

climatekic

Procés de consulta pública per al desenvolupament del PACES-2030 de València

Esdeveniments

17 October 17

Primera Jornada Jornada de Recerca sobre Canvi Climàtic

Esdeveniments

16 October 17

Las Naves acull la III edició del #Climathon, un encontre mundial d’idees emprenedores contra el canvi climàtic

Esdeveniments

10 October 17