SMART MOBILE ENERGY

Programa europeu: Smart Mobile Energy

Estudi per a la instal·lació de punts de càrrega bidireccional de vehicles elèctrics als edificis

Ciutat intel·ligent Laboratori urbà Sostenibilitat
20 December 16

electric-car-1458836_1920L’objectiu del projecte Smart Mobile Energy (SME) és analitzar l’impacte socioeconòmic que tindrien sistemes de carregadors de vehicles elèctrics als edificis, amb la intenció que les càrregues puguen revertir-se en la xarxa elèctrica d’aquests immobles.

Aquest projecte, que compta amb un finançament de quasi 90.000 euros, està inclòs en un dels programes de la plataforma europea de lluita contra el canvi climàtic Climate Kic, i el desenvolupa un consorci internacional format per entitats com l’agència britànica Cenex, la Technical Universitat de Berlin, la Universitat de València, l’Institut Tecnològic de l’Energia (València) i InnDEA València

SME busca resoldre una problemàtica futura clara, i és que en els pròxims anys els vehicles elèctrics creixeran exponencialment, per tant seran necessaris molts punts de càrrega i açò significa que poden donar-se problemes amb la xarxa elèctrica de les ciutats que no estiguen preparades.

Davant aquest fet, aquest projecte estudia l’impacte d’instal·lar punts de càrrega amb la tecnologia V2G en els edificis de la ciutat. Aquesta tecnologia permet la reducció de la pressió sobre la xarxa elèctrica en permetre que l’electricitat es canalitze de manera bidireccional, vaja del carregador al vehicle i del vehicle al carregador, i per tant torne de nou a la xarxa elèctrica. Aquest sistema té un alt potencial no solament ecològic, d’estalvi d’energia, sinó també econòmic.

climatekic

Ajudes a l'autoconsum a la Comunitat Valenciana

Ajudes

14 August 17

El projecte Smart Heritage City (SHCity)

Notícies

1 August 17