SUMPORT

Programa europeu: Sumport

Projecte que desenvolupa i millora el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible del Port de València amb una flota de bicicletes elèctriques compartides per a passatgers i una aplicació per a que els treballadors del Port compartisquen el seus vehicles

Laboratori urbà Sostenibilitat
31 July 17

sumport

L’Ajuntament de València i l’Autoritat Portuària de València, a través de Las Naves, i la Fundació ValenciaPort preocupats per la millora de la sostenibilitat, la mobilitat, el medi ambient i pel foment de la innovació en l’àmbit portuàri, desenvolupen el projecte SUMPORT. Aquesta iniciativa s’inclou dins del programa europeu Interreg Med, i junt amb València, participen altres ciutats portuàries de l’arc mediterrani d’Itàlia, Grècia, Eslovènia, Montenegro, Xipre i Albània

València és una ciutat portuària, i la seua ubicació geogràfica la converteix en un punt neuràlgic en les relacions comercials amb Amèrica i Àsia, el sud d’Europa, tot l’arc del Mediterrani i, per descomptat la Península Ibèrica.

Les bones connexions terrestres i marítimes han fet que el Port de València canalitze el major flux d’importacions i exportacions de mercaderies en contenidors de tot el sistema portuari espanyol.

El port de la nostra ciutat treballa amb tots els sectors de l’economia i té un importantíssim trànsit de passatgers i turistes.

SUMPORT té dos objectius: la integració del Port i la ciutat, i la posada en marxa d’estratègies de transport més respectuoses amb el medi ambient dins de la zona portuària. En definitiva, un canvi de model pel qual es pretén una mobilitat més sostenible.

El projecte, que compta amb un pressupost global de 2,3 milions d’euros i que es desenvoluparà en un termini de 2 anys i mig, millorarà el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible del Port de València i durà a terme dos pilots. D’una banda s’instal·larà una flota de bicicletes elèctriques compartides per a passatgers, i d’altra banda es posarà en marxa una aplicació que permetrà a tots el treballadors del Port compartir el seus vehicles.

La meta final de SUMPORT és la reducció de la contaminació, que es millore la mobilitat dels passatgers i personal del Port de València fomentant un transport baix d’emissions de carboni.

Més info ací

Procés de consulta pública per al desenvolupament del PACES-2030 de València

Esdeveniments

17 October 17

Primera Jornada Jornada de Recerca sobre Canvi Climàtic

Esdeveniments

16 October 17

Las Naves acull la III edició del #Climathon, un encontre mundial d’idees emprenedores contra el canvi climàtic

Esdeveniments

10 October 17