València avança en el projecte CEPPI2 de compra pública innovadora per a millorar l’eficiència energètica

Programa europeu: CEPPI2

Ciutat intel·ligent
17 November 16

* Els socis d’aquest projecte europeu, entre els què es troba InnDEA València, s’han reunit durant dos dies a la nostra ciutat, per detectar necessitats sobre eficiència energètica. Entre els camps de proves que estan analitzant es troba el parc de Bombers.

* InnDEA València forma part del projecte CEPPI2 junt amb quatre ciutats més: Birmingham, Castelló de la Plana, Budapest, i Wroclaw (Polònia), amb les quals posarà en pràctica un programa formatiu orientat a oferir a les seues respectives administracions públiques els coneixements essencials per al disseny i la implantació de processos de compra pública que milloren l’eficiència energètica de les ciutats.

El mecanisme de la Compra Pública Innovadora (CPI), important instrument de política d’innovació, permet a les administracions públiques estimular la I+D+i i la recerca de solucions innovadores posades al servei de les necessitats de la ciutadania. CEPPI2 té com a repte desenvolupar i millorar la capacitat de les ciutats per aconseguir els seus objectius d’eficiència energètica a través de l’optimització dels procediments de contractació i adjudicació publiques.

Amb aquest objectiu, el projecte ha iniciat una exploració en la nostra ciutat per a trobar eixos reptes i necessitats que requereixen de béns o serveis que aporten solucions mitjançant la innovació. Els socis de CEPPI2 visiten hui el parc de Bombers de la ciutat amb l’objectiu d’estudiar les possibilitats de realitzar una auditoria sobre eficiència energètica i crear una metodologia per a elaborar licitacions de compra pública innovadora que complisquen amb eixe repte de l’estalvi i l’eficiència energètica.

En la mateixa línia, altres projectes pilots que estan desenvolupant-se en el marc de CEPPI2 és per exemple el de la disminució del consum energètic en les fotocopiadores de l’Ajuntament de Castelló.

Aquest projecte europeu té per damunt de tot la meta de convéncer a les administracions públiques de la necessitat d’introduir la compra pública innovadora com a mecanisme per aconseguir i millorar objectius mediambientals, sostenibles, socials i econòmics.

Més informació del projecte ací

Vore fotos ací

CEPPI

El Projecte SUCCESS per a millorar el transport de mercaderies per a la construcció en el Fòrum CIVITAS 2017

Notícies

26 September 17

El projecte Smart Heritage City (SHCity)

Notícies

1 August 17

SUCCESS redueix els efectes negatius derivats de la construcció en la mobilitat urbana

Notícies

24 July 17