València, ciutat pilot del projecte ACTIVAGE per a millorar el benestar de les persones majors

Programa europeu: Activage

Innovació social
25 January 17

image001 (1)

València és una de les nou ciutats europees pilot del projecte europeu ACTIVAGE que té com a objectiu general perllongar i donar suport a la vida independent dels majors en els seus entorns utilitzant la tecnologia Internet de les Coses (IoT).

En concret, l’Ajuntament de València i LAS NAVES coordinen el projecte a nivell local al costat dels socis MySphera, com a proveïdor tecnològic, i Atenzia, Gesmed i ISI Benestar. A través d’aquesta col·laboració públic-privada es va a treballar per millorar solucions tecnològiques que aporten informació valuosa, a més de per afavorir l’envelliment actiu i saludable, per respondre de manera eficaç a les necessitats de les persones cuidadores.

Per poder desenvolupar aquest pilot, a València es va a procedir a realitzar un mostreig selectiu de persones i un procés de captació de persones voluntàries de més de 65 anys que o visquen soles o estiguen gran part del temps en solitud.

La participació d’aquestes persones voluntàries i del seu entorn més proper, permetrà donar forma, provar i validar les solucions desenvolupades en el projecte. En definitiva, la participació ciutadana serà clau para per millorar la qualitat de vida de la ciutadania a través de la tecnologia.

A nivell europeu s’involucrarà a prop de 10.000 persones majors en els 7 països diferents que participen en el projecte i en total està previst que s’utilitzen més de 43.000 dispositius d’Internet of Things (IoT).

Els convidem a conèixer totes les novetats del projecte a la pàgina web oficial http://www.activageproject.eu/

 

30 científiques celebren a València “la nit de les investigadores”

Esdeveniments

27 September 17

Las Naves i la UPV impulsen PaellaCON

Esdeveniments

25 September 17

Las Naves acull un taller participatiu sobre mobilitat sostenible en el Marítim

Esdeveniments

18 September 17