València comparteix la seua experiència en mobilitat urbana sostenible durant el Fòrum Civitas 2017 a Portugal

Sostenibilitat
27 September 17
  • CIVITAS és una xarxa europea de ciutats llançada per la Comissió Europea en 2002 que promou que les ciutats cerquen solucions de transport millors i més netes.
  • Aquesta vesprada València participa en un taula redona per a explicar el projecte europeu SUCCESS al costat de representants de l’Administració Federal d’Autovies d’Estats Units i de l’àrea de mobilitat de la Comissió Europea.

Una delegació formada pels socis a València del projecte europeu SUCCESS, Fundació Valenciaport i Las Naves Centre d’innovació, s’ha desplaçat fins a Torres Vedras (Portugal) per a participar en el Fòrum Civitas 2017.

Aquest congrés lusità és un dels esdeveniments més importants del sector de la mobilitat a Europa, que durant el 27 i el 29 de setembre ha reunit entre 500 a 600 persones de tot arreu del món.

Durant el Fòrum Civitas 2017 els assistents han pogut assistir i participar en diversos debats sobre temes d’actualitat en l’àmbit de la mobilitat sostenible, com l’eficiència en el transport col·lectiu de passatgers o l’eficàcia en la gestió de la mobilitat, entre uns altres.

En concret, aquesta vesprada València intervé en una taula redona sobre enfocaments innovadors per a desenvolupar estratègies de transport urbà i que serà escenari d’intercanvi de bones pràctiques entre Estats Units i Europa gràcies a la presència de representants de l’àrea de mobilitat de la Comissió Europea i de l’Administració Federal d’Autovies d’Estats Units, a més de diverses ciutats europees.

Carolina Navarro, Project Manager de la Fundació Valenciaport i Ángel Navarro, tècnic responsable de l’àrea de Mobilitat de Las Naves, participen en aquest debat per a explicar el desenvolupament del projecte pilot SUCCESS en el Parc Central i els resultats tècnics obtinguts fins ara.

La presentació de SUCCESS se centra en la contribució del projecte al desenvolupament d’entorn favorable per a facilitar la cooperació entre les parts implicades en el sector del transport urbà de mercaderies, i especialment, en les eines que el projecte està desenvolupant per a mesurar, comprendre i transmetre millor la informació sobre l’impacte del transport urbà de mercaderies en els projectes de construcció i en les ciutats.

El Regidor d’Energies Renovables, Canvi climàtic i Innovació del Ajuntament de València, Roberto Jaramillo, ha explicat la importància que té estar en aquest fòrum “cada vegada més gent vivim en àrees urbanes, creixent en conseqüència els problemes associats a la mobilitat urbana, la qual cosa fa necessari trobar solucions innovadores i aquest fòrum és una bona oportunitat per a aprendre d’altres ciutats europees i també d’Estats Units”, ha explicat.

Així mateix, els assistents al congrés també podran aquesta tarde conèixer el paper de València en el projecte europeu de Mobilitat, Suits, en el qual participa Las Naves al costat de ITENE mitjançant una xarrada en una taula redona al costat de ciutats de Bulgària, Hongria i Grècia.

Prèviament al congrés, Las Naves i Valenciaport també han participat en unes jornades de treball entre els projectes europeus de Sumport, dedicat a la mobilitat urbana de les ciutats portuàries i Suits, centrat a estudiar la capacitació que tenen empreses i entitats per a formar a la seua plantilla en l’àmbit de la mobilitat sostenible.

Més informació de SUCCESS ací 

Sucess

Procés de consulta pública per al desenvolupament del PACES-2030 de València

Esdeveniments

17 October 17

Primera Jornada Jornada de Recerca sobre Canvi Climàtic

Esdeveniments

16 October 17