València posa a refrescar la cervesa per al Pint of Science 2017

I+D+i
9 May 17

* Las Naves Centre d’Innovació Urbana organitza junt amb Pint of Science Espanya la tercera edició d’aquest festival internacional de divulgació científica que se celebrarà els dies 15, 16 i 17 de maig en deu països del món de manera simultània.

* Enguany participen 42 ciutats de tota Espanya. A València, quatre bars programaran fins a 25 xarrades -d’accés lliure, per a totes les edats i gratuïtes- durant els tres dies de l’esdeveniment. Es parlaran de temes tan diversos com el funcionament del cervell, els límits de l’univers, el canvi climàtic o fins i tot els secrets del clítoris.

* Una trentena de científics i científiques valencianes, participaran en aquest festival que convida al públic a prendre’s una cervesa en ambient distès amb l’objecte de preguntar i aprendre sobre ciència.

Del 15 al 17 de maig de 2017, la ciència tornarà a omplir els bars de València amb la tercera edició de Pint of Science, esdeveniment internacional que reuneix a investigadores i investigadors i a públic en general, per a parlar de ciència de manera relaxada i amb sentit de l’humor. Es tracta d’un dels festivals de divulgació científica amb major poder de convocatòria d’Espanya. Enguany se celebrarà en més de cent bars de 42 ciutats -21 més que en 2016 –, participen més de 370 científics i científiques espanyoles i hi ha prop de 400 xarrades programades.

A València -pionera en la celebració del festival- seran una trentena d’experts i expertes les què oferiran aquestes particulars conferències, interactives i regades amb una bona pinta. D’accés lliure i gratuït -fins a límit d’aforament-, el Pint of Science València 2017, acollirà fins a 25 xarrades repartides en quatre bars -un més que l’any passat- situats en diferents punts de la ciutat: “Murta vins i tapes” a Benimaclet, “Ben’s Inn” a la plaça Hondures, “Ca Revolta” al Carme i “Mercedes Jazz” a Russafa.

Cadascun dels bars, per ordre anteriorment esmentats, ofereix una temàtica diferent: “Planeta Terra” sobre medi ambient, agricultura i canvi climàtic, “Dels àtoms a les galàxies” sobre astrofísica i ciència molecular, “Ment meravellosa” sobre neurociència i “El nostre cos” sobre salut i medicina. Entre els i les ponents figuren alguns noms reconeguts en el món de la ciència valenciana i la divulgació, així com finalistes i semifinalistes del FameLab, el famós concurs de monòlegs sobre ciència. (Més info dels i les participants del Pint of Science València 2017.

Les xarrades, amb to informal, cerquen la participació del públic, les seues preguntes còmplices desvetlaran qüestions tan diverses com el funcionament de la memòria humana, per què encara som a temps de parar el canvi climàtic, com és la lluita contra les plagues des de la biotecnologia, quin és el misteri dels forats negres, com es manipula la matèria, com podem combatre l’obesitat, què és l’epigenètica, si hi haurà una cura per a l’Alzheimer i fins i tot algun que altre secret sobre el clítoris.

Els ocurrents títols que els i les investigadores han donat als temes que exposen són un ganxo per a la curiositat. En molts dels esdeveniments, es realitzaran experiments o es jugarà amb la ciència davant el públic del bar. Altres esdeveniments cobraran forma de monòlegs o tallers. Es tracta de descobrir el costat més divertit i sorprenent de la ciència.

Augment de participació

Quasi mig miler d’assistents van acudir a l’edició de 2016 en la nostra ciutat, en la qual a més es va aconseguir ser trending topic a les xarxes socials. Enguany s’espera incrementar aquestes xifres, tant a nivell nacional com en cada ciutat. Pint of Science treballa colze a colze en l’organització del festival amb Las Naves Centre d’Innovació Urbana de l’Ajuntament de València. El regidor d’Innovació, Jordi Peris, subratlla que el consistori “té una línia clara en la seua defensa i suport a la ciència i la recerca, i per descomptat a la divulgació. Tenim en la nostra ciutat un potencial enorme d’investigadors i investigadores, que des de les universitats i els instituts i centres científics i de recerca, treballen diàriament molt dur per a millorar la vida de les persones, la seua salut, així com per a conèixer-nos a nosaltres mateixos, al nostre planeta i al nostre entorn. El Pint of Science València és un aparador que ens permet contemplar aquest treball, i a més preguntar lliurement sobre ell”.

Unir-se a Pint of Science és tan fàcil com eixir de canyes”, assegura Jorge Bueno, coordinador del festival a Espanya. “Per als científics, els bars són un entorn relaxat ideal en el qual trobar-se amb el públic i explicar-li què estan investigant i per a què. Poder preguntar a un expert o experta sobre un tema científic, mentre es pren una cervesa, té un innegable atractiu: al Pint of Science Espanya 2016, més 9.000 assistents de totes les edats van omplir els bars”, agrega.

Pint of Science 2017 va camí de duplicar les xifres de 2016: les 21 ciutats de l’any passat seran 42 en aquesta tercera edició; els bars participants sobrepassen el centenar (60 en 2016), i el nombre de xarrades previstes frega la xifra de 400, front a les 250 de l’any anterior. Els i les científiques també han respost de forma entusiasta i són més de 370 els que enguany han decidit penjar les bates per una vesprada i acostar-se al bar per a parlar amb la gent del seu treball.

Recolzamemt de la comunitat científica

Al festival participen nombrosos centres de recerca, universitats i entitats de la comunitat científica valenciana. A més, Pint of Science Espanya no seria possible sense l’ajuda d’organitzacions que patrocinen el festival com Nabla Differential Wear, Investigación y Ciencia, Vadillo Asesores i la Societat Espanyola de Neurociència.

El festival se celebra de forma simultània en 10 països (Regne Unit, França, Itàlia, Austràlia, Brasil, Canadà, Alemanya, Japó, Tailàndia i Espanya). El suport incondicional de pubs, bars i locals d’oci, que posen la seua casa perquè Pint of Science siga cada any una realitat, és un altre pilar fonamental d’aquest esdeveniment. A més, l’organització compta amb més de 200 voluntaris que col·laboren per a poder acostar la ciència a tota la societat espanyola. Bueno recorda: “s’ha posat tota la il·lusió i l’esforç del que disposem perquè, durant tres dies, la societat aprenga al mateix temps que gaudeix”.

Més info: http://pintofscience.es/events/valencia

PINTOFSCIENCE_Banner2

Información
Fecha inicio 15/5/2017
Fecha fin 17/5/2017
Lugar “Murta vins i tapes” a Benimaclet, “Ben’s Inn” a la plaça Hondures, “Ca Revolta” al Carme i “Mercedes Jazz” a Russafa.

Projectes empresarials entre Argentina i Espanya 2017

Ajudes

17 August 17

Accions de programació conjunta internacional 2017

Ajudes

17 August 17