València se suma a la lluita contra el canvi climàtic amb la celebració del concurs d’idees «Climathon»

Emprenedoria Sostenibilitat
27 October 16

* «La reducció del consum d’energia a València» és el repte al què s’enfronten hui els i les participants finalistes d’aquest esdeveniment internacional, promogut per Climate-KIC, que se celebra simultàniament a 60 ciutats de 30 països.

* Las Naves acolleixen hui la competició durant tot el dia i a última hora de la vesprada es donarà a conéixer l’equip guanyador.

València participa en aquesta iniciativa que té com a objectiu trobar fórmules per a lluitar contra el canvi climàtic. Impulsat per InnDEA València i Climate-KIC, la major col·laboració pública-privada d’Europa centrada en la innovació per mitigar el canvi climàtic, el «Climathon» a la nostra ciutat tindrà com a repte per als equips participants «la reducció del consum d’energia a València».

El regidor d’Innovació i vicepresident d’InnDEA València, Jordi Peris, ha manifestat la intenció del consistori de «recollir les idees que sorgisquen d’aquesta competició i poder posar-les en marxa a la ciutat». Peris ha incidit, a més, en la ferma línia d’actuació oberta per l’Ajuntament de València per a lluitar contra el canvi climàtic. «Aquest concurs és una activitat més que possibilita que els equips de participants treballen en una qüestió de vital importància com és la reducció del consum d’energia en domicilis particulars, en les indústries, els comerços o els edificis públics de la nostra ciutat. El nostre objectiu és treballar amb un esperit col·laboratiu en aquesta lluita».

El jurat està format per tècnics d’InnDEA València, de l’Associació valenciana d’empreses del sector de l’energia (Avaesen), de Climate KIC i de l’Ajuntament de València. Aquest jurat valorarà positivament aquelles idees que aporten caràcter innovador, que comprenguen un enfocament social i que siguen aplicables a la ciutat.

El «Climathon», de caràcter gratuït, tindrà un primer premi per a l’equip guanyador basat en dos mesos de mentorització en Las Naves per desenvolupar la idea seleccionada. Els i les participants disposaran d’assessorament de professionals que els guiaran durant la dinàmica de grups.

Información
Fecha inicio 28/10/2016
Fecha fin 28/10/2016

Procés de consulta pública per al desenvolupament del PACES-2030 de València

Esdeveniments

17 October 17

Primera Jornada Jornada de Recerca sobre Canvi Climàtic

Esdeveniments

16 October 17